وصفة فراخ بالجبنة
الزيارات:

Unknown | 12:49:00 ص |
وصفة فراخ بالجبنة

 فراخ بالجبنة

وصفة لذيذة لتقديم الفراخ بطعم مختلف وجديد خاصة لـ عشاق الجبنة .
المكونات :
  • نصف كيلو صدور فراخ مخلية ومقطعة شرائح رفيعه .
  • جبنة شيدر مبشور .
  • جبنة تركى مبشور  .
  • معلقتين لبن .
  • ملح .
  • فلفل اسود .
  • بيضة .
  • دقيق ابيض .
  • بقسمات .
  • اعواد خلة اسنان .
  • نصف معلقة بابريكا .
  • 2 معلقة صغيرة بصل بودر .
  • عصير نصف ليمونة .
  • نقطتين خل .
  • ربع كوب لبن .
  • زيت نباتى للتحمير .
الطريقة :
  • فى اناء عميق نقوم بعمل تتبيلة الفراخ نضع الملح و الفلفل الاسود و الخل و الليمون و البابريكا و اللبن و نقلب التتبيلة جيدا و نضع فيها شرائح الفراخ ونضعها فى الثلاجة 6 ساعات على الاقل .
  • فى طبق نقوم بخلط مقدار الجبن الشيدر المبشورة مع الجبنة التركى المبشورة مع ملقتين اللبن .
  • بعد مرور الـ 6 ساعات نقوم بـ اخراج شرائح الفراخ ونقوم بفرد شريحة من الفراخ ونقوم بوضع معلقة من حشوة الجبنة على طرف شريحة الفراح ونقوم بلف الشريحة روول صغير ونقوم بتقفيل روول الفراخ بـ عود خلة اسنان وهكذا مع كل الكمية .
    • نقوم ضرب البيضة ورش ملح وفلفل اسود عليها .
    • نقوم بغمس روول الفراح فى الدقيق ثم البيض ثم البقسمات ونتركها جانبا .
    • نقوم بتغطية كل قطع الفراخ المتوافر لديكي وتدخل الى الثلاجة لمدة نصف ساعه .
    • نقوم بتسخين زيت نباتى غزير على النار ونقوم باسقاط قطع الفراخ فى الزيت حتى تمام النضج ونحصل على اللون الذهبي الشهير للمقليات .













0 التعليقات:

إرسال تعليق